Naslovna FB stranica Tekstovi Instagram  Foto galerija Muzika Nastupi Kontakt
Srdjan Popov :: zvanicna web prezentacija : official website
   

 

SRÐAN POPOV u rodjendanskoj emisiji Radio Kruga

Radio Krug slavi dve godine postojanja.

15.09.2020. u 19:00 casova

Violeta Aleksic – urednik programa i voditelj
Tanja Radojevic – muzicki i sportski urednik
Jovan Arsenijevic, turizam i kultura

Gosti emisije: Srdjan Popov, Andrijana Adamovic

Cela emisija: https://www.youtube.com/watch?v=RNnM

 

SRÐAN POPOV u dobrom drustvu

 

Gostovanje u emisiji "U dobrom drustvu".

Autor i voditelj: Goran Vukcevic.

Radio-Televizija Vojvodine.

Gosti emisije: Srdjan Popov, Svetlana Milic, Vera Sevic.

 

Cela emisija: http://media.rtv.rs/sr_lat/u-dobrom-drustvu/51718

 

 

 

SRÐAN POPOV – “Crni kabare”

By: Branimir Lokner, recenzija sa muzickog portala timemachinemusic.org

Originalni clanak: http://www.timemachinemusic.org srdjan popov crni kabare

(Self- released) 2019.
EP digital
Revival/swing/rock/pop/chanson – SERBIA

Tokom 90-tih godina Srdjan Popov je zapocinjao svoju muzicku karijeru. Svirao je po ovdašnjim rockabilly bendovima, imao i svoje projekte, secam se gostovao mi je jednom prilikom i na radiju, no od svega toga, malo je šta ostalo. Kasnijih godina ovaj kantautor se okrece džezu, da bi jedno vreme proveo u Kanadi. Vratio se u zemlju sa novim svežim idejama i nagomilanim iskustvom, te je poceo da kreira svoju muziku.

Pre par meseci snimio je 4 autorske pesme , dostupne preko youtube-a, a nazivi songova su sledeci : “Duhovi prošlosti”, “Staze besmisla”, “Pesma onom odozgo” i “Prica o lovi”.

EP se zove “Crni kabare”, Srdjan se pokazao kao pevac koji vrlo emotivno i izvodacki sigurno interpretira vlastitu muziku, a sama izražajna forma predstavlja kombinaciju revival pristupa, gypsy swing elemenata, ovdašnjeg videnja šansone, rocka i popa, sa vrlo vrlo melodicnim i slušljivim prefiksom. “Crni kabare” dakle sadrži kako bi rekli radijski prijemciv materijal, a ovakav izražajni pristup prilagodljiv je za slušalacko uho, kako starijih, tako i mladih konzumenata. Srdjan Popov je pokazao da takode zna da napiše vrlo interesantne i da ponovim još jednom tekstove sa izraženim emotivnim stavom, što bi se moglo svideti narocito damama i generalno predstavnicama lepšeg pola.

Ako vam se ukaže prilika poslušajte “Crni kabare”, ima tu jako lepih pesama, vrlo pametno “upakovanih” i profesionalno produciranih. Posebno je intersantno što danas na ovim prostorima nema puno ovakvih izvodaca i autora, samim tim na one koji egzistiraju poput Srdana, treba obratiti dodatnu pažnju.

Objavio Branimir Lokner • EX Yu, Recenzije •

 

 

 

SRÐAN POPOV – Crni kabare

By: Dragutin Matosevic, recenzija sa muzickog portala barikada.com

Originalni clanak: https://barikada.com/ srdan popov crni-kabare


Kategorije » Recenzije
SRÐAN POPOV – Crni kabare

Self-released, 2020 / Promo CD / pop, gypsy jazz, gypsy swing / Srbija


Srdan Popov je beogradski pjevac i kantautor. Autorskim radom pocinje da se bavi 2019. godine kada snima autorski materijal naslovljen Srdan Popov – “Crni kabare“, potpisujuci se kao kompletan autor muzike i tekstova, takoder, kao i pjevac i gitarista.

Prije toga, dugo se bavio muzikom, iskljucivo kao izvodac, nastupajuci sa raznim muzickim sastavima, uglavnom orijentisanim na retro stilove. Ne drži se strogo odredenog muzickog pravca, ali se mogu prepoznati uticaji gypsy jazza, tradicionalne romske i balkanske muzike, tamburaša, istocnoevropskog zvuka itd. Raznolikost muzickih uticaja povezuje aranžmanima i stilom izvodenja. Pjesme su upakovane u akusticni pop zvuk. Po uzoru na velike kantautore, cesto se drži minimalistickih aranžmana. Tipicno kantautorski pristup, možda se najviše osjeca u tekstovima koji su, uglavnom, poetskog sadržaja, dok su teme uzimane iz svakodnevnog života.

Rastuci broj kantautora na regionalnom muzickoj sceni uvecan je novim imenom – on je Srdjan Popov. Ovaj Beogradanin nije pocetnik na muzickom polju, ali je nakon pokušaja u okviru raznih muzickih formacija ili stilova, svoj muzicki put pronašao u kantautorstvu. Mora se priznati – to mu dosta dobro ide.

Pred muzicku (pa i kriticarsku) javnost stupio je sa Self-released izdanjem – Promo CD-om – “Crni kabare” – koji sadrži osam autorskih pjesama. Svaka pjesma je stilski drugacija, ali ih sve objedinjuje Srdanov jedinstveni glas i izvodacki manir. Glas mu je siguran, prijatan za slušanje, muzika je melodiozna, a muzicka pratnja smirena i puna instrumentalnok kolorita. Ritam pjesama je plesan, a same pjesme su mu radiofonicne i elegicne. Srdan je odsvirao sve instrumente koji se cuju u pjesmama sa albuma, s tim da je imao vokalnu pratnju u dvije pjesme (“Prica o lovi” i “Staze besmisla“) od strane Vesne Jošic.

Za nekoga tko se po prvi puta ogleda u nekom novom muzickom maniru, Srdan je uradio dobar posao. Sada mu predstoji promocija ovog materijala, a onda, nekada… kasnije… najteži dio ovog posla – drugo diskografsko izdanje. Iskreno se nadam da Srdan nece ostati na istom kolosijeku i da ce imati dovoljno stvaralacke hrabrosti krenuti dalje u neke nove muzicke kutke. On za to ima zadovoljavajuci kapacitet.

Srdjan Popov – “Crni kabare” – 1. Prica o lovi ; 2. Crni kabare ; 3. Staze besmisla ; 4. Duhovi prošlosti ; 5. Radio Mileva ; 6. Stari kontrabas ; 7. Pesma onom odozgo ; 8. Pesma o jednoj pesmi

Recenzent: Dragutin Matosevic (Tuzla, BiH)

 

 

 

 

 

 

© 2020 Srdjan Popov - Sva prava zadrzana